Doof gevoel in lip na kaakoperatie

Doof gevoel in lip, kin of wang? Erg onprettig maar herkenbaar na een verdoving bij de tandarts. Wist jij dat dit gevoel veel langer kan aanhouden na een kaakoperatie? Eerder schreef ik al een blog over of de zenuwen geraakt kunnen worden na een kaakoperatie. Het antwoord op deze vraag is ja. Het kan tot twee jaar duren voordat de zenuwen weer zijn hersteld! Hier lees je meer informatie over bijbehorende klachten na de kaakoperatie.

De klachten die horen bij beschadigde zenuwen zijn last van temperatuurwisselingen, een verminderd gevoel, kramp en tintelingen. Als je naar buiten gaat is het raadzaam om rekening te houden met de weersomstandigheden en je daar goed tegen te beschermen. Of als je een kop thee of koffie wil drinken is het raadzaam om eerst goed te blazen voordat je onnodig je tong verbrand.

Helaas kan je weinig doen tegen een doof gevoel in je lip, kin of wang. Het kost tijd voor de zenuwen om te herstellen. Wel kan je oefeningen doen tegen de kramp. Zo kan je jouw gezicht masseren of een afspraak maken bij de fysiotherapeut. Er is een klein risico dat na een kaakoperatie een blijvend verminderd gevoel ontstaat. Toch zijn de voordelen van een kaakoperatie zo groot dat ik mij daar persoonlijk geen zorgen over zou maken.

Wil jij meer weten over de voor en nadelen van een kaakoperatie? Ben jij nieuwsgierig naar hoe zo´n kaaktraject eruit ziet en verloopt? In het boek “Lachen is het beste medicijn” lees jij hoe een kaakoperatie mijn leven drastisch veranderde. Dit boek staat boordevol zelfhulp tips om jouw kaakoperatie goed mee door te komen. Praktische tips zoals inpaklijstjes voor mee naar het ziekenhuis en handige recepten zijn daar een voorbeeld van. Daarnaast maak ik je stapsgewijs wegwijs in het gehele proces rondom het plaatsen van de beugel tot aan de kaakoperatie zelf en het herstel daarna. Zodat jij vanaf de eerste ontmoeting met de orthodontist voorbereid begint aan jouw reis naar een gezond gebit.

doof gevoel in lip

Reacties

reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.