Wat te doen aan een uitstekende kin?

Ben jij vroeger weleens gepest met jouw uitstekende kin? Ik wel. Ik heb meerdere scheldwoorden de revue horen passeren. Van centenbak tot heks. Herkenbaar? Alhoewel ik absoluut tegen pesten ben, realiseerde ik mij wel daardoor dat ik anders was dan anderen. Ik vond mijn kin ook niet mooi, maar het was wel mijn kin. Die kin die hoorde bij mij. Pas toen ik last kreeg van gezondheidsklachten kwam ik erachter wat er zo bijzonder was aan mijn kin. Wat bleek nou? Mijn kaken waren niet goed ontwikkeld. Ik had een groeiachterstand. Mijn bovenkaak was te smal voor mijn onderkaak. Het paste niet goed in elkaar. Dus heb ik twee operaties ondergaan. Nieuwsgierig naar hoe mijn kin er eerst uitzag, en na de operatie eruit ziet? Klik hier.

Uitstekende kin, hoe komt dat?

De oorzaak van een disbalans in de ontwikkeling van de kaken komt veelal voor door een verkeerde manier van mondademen, tongpersen, infantiel slikken en duimzuigen. Op latere leeftijd kan dit leiden tot een benodigde kin of kaakoperatie. Een myobrace kan je hier op jonge leeftijd al mee helpen. Niet iedere orthodontist werkt hiermee. De praktijk van Hans Beekmans in Laren is een erkende orthodontist die achter het gebruik van de myobrace staat, waardoor jij wellicht een kaakoperatie kan voorkomen! Als kind heb ik zelf een blokbeugel gehad, deze pakte niet de oorzaak van het probleem aan, maar behandelde het gevolg. Hierdoor heb ik alsnog een kaakoperatie nodig gehad.

De vorm van jouw gezicht

Een kin-correctie of kaakcorrectie kan de vorm van jouw gezicht positief veranderen. Het is eigenlijk absurd hoeveel verschil een paar millimeter kan uitmaken voor de waarneming en asymmetrie van het gelaat. Er kan onbalans zijn in het gezicht doordat er geen kin is, of teveel kin lijkt te zijn. Bij een te korte kin of bij bijna geen kin lijkt de neus groter en je wangen dikker te zijn dan de werkelijkheid. Bij een te grote uitstekende kin, lijkt het alsof er een deuk zit in je zij-profiel, waardoor jij je mogelijk erg onzeker kan voelen. Kortom heb jij een afwijkende kin, waar je ontevreden over bent? Overweeg eens een intakegesprek bij de kaakpoli in het ziekenhuis voor advies.

Wil jij je zeker gaan voelen over jouw uiterlijk? Wil jij meer lezen over hoe een kaakoperatie/kin-correctie te werk gaat? Ben jij nieuwsgierig naar tips en trucs? Lees mijn ervaringsverhaal zodat jij zelf meer inzicht krijgt in het te doorlopen proces! Hier koop jij mijn boek. Lachen is het beste medicijn.

puntige kin

Reacties

reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.