#FoodPorn

Mhmmm ik vind het letterlijk en figuurlijk heerlijk dat ik weer kan eten. Na ruim twee maanden prakjes is het geweldig om weer ergens op te kunnen kauwen. Het voelt vreemd om mijn kaken weer te gebruiken. Omdat mijn kiezen anders op elkaar staan dan eerst, is kauwen een uitdaging geworden. Eten snijd of breek ik in kleine stukjes. Dingen afhappen is onmogelijk. Alleen mijn linker kaakhelft doet al het maalwerk. Mijn kiezen lijken wel schuurpapiertjes, ze doen er gewoon pijn van. De rechterzijde werkt totaal niet mee.  Ik hoop dat die binnenkort wel weer van de partij is, want ik doe nu uren over mijn maaltijd.

Ik leef op pasta, rijst, gekookte groenten, aardappelen en dergelijke. Kortom eet ik nu alle dingen die praktisch al uit elkaar vallen als je er een beetje met je kies op duwt. Geen pap voor mij meer, wel bruine bolletjes met tonijnsalade. Korstjes, rauwkost, pizza en nootjes moeten nog even wat langer op zich laten wachten.

Eten is een feestje, stoppen ermee is lastig. Alles smaakt zo goed. Zeker de praline paaseitjes!  Langere tijd kreeg ik het honger gevoel maar niet van mij afgeschut. Daarom heb ik nu de neiging om maar door te blijven eten terwijl ik eigenlijk al vol zit. De kilo´s vliegen er weer aan. UhOh met in mijn achterhoofd de volgende operatie in het najaar, bouw ik maar vast wat extra vetreserves op ;).

Na ieder feestje moet er wel worden opgeruimd. Ik maak er echt een zooitje van. Met twee beugels, en wat tanden die je door het metaal amper meer kunt zien is het hard werken geblazen. Alles maar dan ook alles wat je hebt gegeten vind je daarna terug in je beugel. Zonder ragers, en tandenborstel zou ik eten niet eens meer aan durven. Poetsen poetsen poetsen. Ik heb er een dagtaak bij.

Alhoewel ik mijn slotjesbeugel en spin totaal niet charmant vind, ben ik blij dat de tweede fase er nu aan zit te komen. Ik ben er nog lang niet, maar wel weer een stuk dichterbij. 23 februari gaan we langs bij Bob om te kijken of mijn gehemelte weer aan elkaar vast is gegroeid.  Op naar een tandpasta smile!

Reacties

reacties

Een gedachte over “#FoodPorn”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.