Kincorrectie als alternatief voor een kaakcorrectie.

Ontevreden over je gelaat? Een mooi profiel creëren kan door een kincorrectie. Vroeger had ik een enorme deuk zitten in mijn kin. Vooral mijn zijprofiel zag er daardoor niet mooi uit. Door mijn overbeet had ik tevens last van een occlusieprobleem. Mijn boven en ondertanden steunden niet op elkaar omdat mijn onderkaak te ver naar achteren stond. Meer hierover lezen? Koop hier mijn boek Lachen is het beste medicijn- dagboek van een kaakoperatiepatiënte.

Advies van de kaakchirurg en orthodontist

Op advies van de tandarts ben ik doorverwezen naar een orthodontist. Mijn tanden stonden niet goed op elkaar waardoor mijn kaakgewrichten overbelast raakte. Ik beet in mijn gehemelte en had ook last van ademstops (slaapapneu) in mijn slaap. Allemaal problemen die ik graag wilde oplossen. Tevens wilde ik graag een mooie kin hebben. Een kincorrectie alleen verhielp enkel het esthetische gedeelte maar niet het medische gedeelte. Ik besloot daarom voor beiden te gaan.

Enkel een kincorrectie zonder kaakcorrectie

Een kincorrectie is er puur voor het esthetische gedeelte van je gelaat. Indien je net als ik ook last hebt van een occlusie probleem raad ik je aan om ook de kaakoperatie te ondergaan. Indien je dit toch niet wil is enkel een kinplastiek in sommige gevallen ook mogelijk. Er wordt dan een implantaat (fillers) geplaatst door middel van een snede in de kin of door middel van een snede in de mond. Uit ervaring weet ik dat dit geen blijvend zichtbare littekens achterlaat. Mijn kaak en kincorrectie zijn uitgevoerd middels een snede in de mond. Mijn arts heeft geen gebruik gemaakt van een implantaat maar mijn eigen bot gebruikt. Er is een stuk bot afgezaagd van de uitstekende punt mijn kin, dit is verschoven en vastgezet met schroeven. Hier lees je mijn ervaring na de operatie(s).

Bespreek de mogelijkheden altijd eerst goed door met een kaakchirurg voordat je naar een plastisch chirurg stapt! Een kaakchirurg kan namelijk beter inschatten welke blijvende gevolgen dit voor je gebit zal hebben.

Hieronder zie je een foto van mijn zijprofiel voor en na de operatie(s). Je snapt zeker wel waarom ik nu door het dolle heen ben? 😉

Zijprofiel kin voor kincorrectie
Zijprofiel kin voor operatie
Zijprofiel kin na kincorrectie
Zijprofiel kin na operatie

Reacties

reacties

2 gedachtes over “Kincorrectie als alternatief voor een kaakcorrectie.”

  1. Hoi Nikki,

    Na het lezen van je verhaal zie ik veel overeenkomsten met mijn eigen situatie.
    Een tijdje geleden heb ik een eerste stap genomen door een consult te plannen met een plastisch chirurg. Alleen hij gaf al snel aan dat ik een doorverwijzing van de huisarts nodig heb, en vervolgens een afspraak met de kaakchirurg moet maken. Hij adviseerde mij om in Groningen een arts te zoeken. Mag ik vragen waar jij je hebt laten behandelen? En hoe dat in zijn werk gaat? Dat heb je al wel toegelicht in je verhaal, alleen ik vroeg me af of je mij kan helpen met wat praktische dingen, zoals een afspraak maken met ziekenhuis wat buiten mijn regio valt. Alvast bedankt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.