Kincorrectie als alternatief voor een kaakcorrectie.

Ontevreden over je gelaat? Een mooi profiel creëren kan door een kincorrectie. Vroeger had ik een enorme deuk zitten in mijn kin. Vooral mijn zijprofiel zag er daardoor niet mooi uit. Door mijn overbeet had ik tevens last van een occlusieprobleem. Mijn boven en ondertanden steunden niet op elkaar omdat mijn onderkaak te ver naar achteren stond. Meer hierover lezen? Koop hier mijn boek Lachen is het beste medicijn- dagboek van een kaakoperatiepatiënte.

Advies van de kaakchirurg en orthodontist

Op advies van de tandarts ben ik doorverwezen naar een orthodontist. Mijn tanden stonden niet goed op elkaar waardoor mijn kaakgewrichten overbelast raakte. Ik beet in mijn gehemelte en had ook last van ademstops (slaapapneu) in mijn slaap. Allemaal problemen die ik graag wilde oplossen. Tevens wilde ik graag een mooie kin hebben. Een kincorrectie alleen verhielp enkel het esthetische gedeelte maar niet het medische gedeelte. Ik besloot daarom voor beiden te gaan.

Enkel een kincorrectie zonder kaakcorrectie

Een kincorrectie is er puur voor het esthetische gedeelte van je gelaat. Indien je net als ik ook last hebt van een occlusie probleem raad ik je aan om ook de kaakoperatie te ondergaan. Indien je dit toch niet wil is enkel een kinplastiek in sommige gevallen ook mogelijk. Er wordt dan een implantaat (fillers) geplaatst door middel van een snede in de kin of door middel van een snede in de mond. Uit ervaring weet ik dat dit geen blijvend zichtbare littekens achterlaat. Mijn kaak en kincorrectie zijn uitgevoerd middels een snede in de mond. Mijn arts heeft geen gebruik gemaakt van een implantaat maar mijn eigen bot gebruikt. Er is een stuk bot afgezaagd van de uitstekende punt mijn kin, dit is verschoven en vastgezet met schroeven. Hier lees je mijn ervaring na de operatie(s).

Bespreek de mogelijkheden altijd eerst goed door met een kaakchirurg voordat je naar een plastisch chirurg stapt! Een kaakchirurg kan namelijk beter inschatten welke blijvende gevolgen dit voor je gebit zal hebben.

Hieronder zie je een foto van mijn zijprofiel voor en na de operatie(s). Je snapt zeker wel waarom ik nu door het dolle heen ben? 😉

Zijprofiel kin voor kincorrectie
Zijprofiel kin voor operatie
Zijprofiel kin na kincorrectie
Zijprofiel kin na operatie

Reacties

reacties

Een gedachte over “Kincorrectie als alternatief voor een kaakcorrectie.”

  1. Hoi, ik had een vraag over je kaak en de operatie. Ik heb namelijk zelf ook overbeet dat mijn onderkaak te ver naar achter staat en een daardoor een deuk tussen mijn kin en lippen. Ik vroeg me dus af aangezien dit een extreem geval is of je dit vergoed kreegt of niet? Ik zit al mijn hele leven met dit probleem en ben nu ondertussen 23 bijna.
    Graag hoor ik wat terug van je.

    Mvg Destin ten Tusscher.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *