Rechtop slapen na een kaakoperatie

Na mijn kaakoperatie merkte ik al snel dat als ik plat ging liggen op mijn hoofdkussen dit erg pijnlijk was. Rechtop slapen was voor mij de oplossing. Als ik op mijn zij of buik ging liggen deed het pijn aan mijn kaken. Als ik op mijn rug ging liggen kreeg ik daar ontzettende oorpijn van. Nachten bracht ik op de bank door. Rechtop slapen deed ik door middel van een speciaal kussen. Deze koop je hier. Ongeveer een maand heb ik op deze manier toch wat slaap weten te pakken. Inmiddels is mijn kaakoperatie alweer een jaar geleden. Het kussen gebruik ik nog steeds met veel plezier. Niet meer rechtop slapen maar wel lekker chillen op bed met een boek erbij.

Rechtop slapen

Rechtop slapen was niet fijn. Ik kreeg er rugpijn van maar het was de enige manier waarop ik toch wat slaap kreeg. In het ziekenhuis als je net bent geopereerd heb je een geautomatiseerd matras die rechtop kan staan. Na de operatie zetten ze je bed zo omdat het bloed dan niet je maag in kan stromen, waardoor je kan gaan overgeven. Thuis had ik niet zo´n luxe matras. De eerste nachten waren het lastigste om door te komen. Hier lees je hoe ik mij voelde de eerste nachten vlak na de operatie.

Nacht in het ziekenhuis

Ik heb maar een nacht geslapen in het ziekenhuis. Eigenlijk zag ik hier meer tegenop dan de hele operatie zelf. Toch is mij dit meegevallen. Ik kon de eerste nacht zo moeizaam lopen, omdat ik zo suf was van de medicatie dat als ik naar de wc wilde ik daarvoor een zuster moest roepen. Helaas heb ik ook overgegeven na de operatie omdat er toch bloed naar mijn maag was gestroomd. Kortom die eerste nacht was echt vervelend, maar spijt heb ik niet van de operatie. Ik heb nu wel een mooie glimlach er voor terug gekregen.

Tips en trucs

Meer verhalen, tips en trucs rondom een kaakoperatie? Dit boek helpt je er doorheen. Het is de survivalgids voor iedereen die bekend is met een kaakoperatie of juist helemaal niet.

Tips en trucs over een kaakoperatie zoals rechtop slapen, en hoe je dat doet lees je hier!

Reacties

reacties

Een gedachte over “Rechtop slapen na een kaakoperatie”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.