Tanden poetsen na een kaakoperatie.

Tanden poetsen na een kaakoperatie hoe werkt dat eigenlijk? Na een kaakoperatie mag je 24 uur niet de mond spoelen. Doe je dit wel dan is de kans op een nabloeding groter. Ik kreeg van de kaakchirurg een mondspoelmiddel voorgeschreven met chloorhexidine erin. Na 24 uur is de wond gestold en mag je voor het eerst spoelen met dit middel. Het mondspoelmiddel is de eerste paar dagen voldoende. Het is ontsmettend genoeg om alle bacteriën in je mond te doden. Wat ik zelf erg vervelend vond was vooral de bruine aanslag wat op mijn tanden kwam te zitten door dit middel. De mondhygiëniste kan dit zodra de kaak genezen is wel voor je verwijderen. Tot die tijd loop je dus wel met wat gelig uitziende tanden rond. Tanden poetsen na een kaakoperatie is best een uitdaging! Hier kan je de blog teruglezen net na de ingreep.

Tanden poetsen na een kaakoperatie. Hoe werkt dat?

Door de zwelling, hechtingen, nieuwe stand van je kaken en pijn is je mondopening beperkter dan voorheen. Tanden poetsen na een kaakoperatie kan dus wat lastig zijn, omdat je niet eens de tandenborstel je mond in krijgt. Daarnaast is het gevoelig en kan het zeer doen. Toch wilde ik zo graag mijn tanden poetsen na de operatie. Mijn tong zat onder het bloed en ik had ondanks het mondspoelmiddel een constante vieze smaak in mijn mond. Ik kocht een ultra zachte peutertandenborstel met een plaatje van Woezel en Pip erop haha. Deze had een kleinere kop en zo kon ik toch zachtjes de tanden en hechtingen poetsen waar ik wel bij kon. Het was fijn om mijn tandvlees hier ook een beetje mee te masseren. Het gaf mij een schoner gevoel. Toen ik wel weer overal bij kon maar het nog steeds gevoelig was om mijn tanden te poetsen stapte ik over op een chirurgische tandenborstel met een afgeronde kop. Deze isvan het merk GUM en kon ik kopen bij deze website.

Meer tips en trucs? Volg de blog of koop hier mijn boek.

Reacties

reacties

Een gedachte over “Tanden poetsen na een kaakoperatie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *