Narcose bij een kaakoperatie. Dit gebeurd er.

Voorbereidend gesprek

Voor de operatie zal je eerst een gesprek ondergaan met de anesthesioloog. Hij/zij regelt de narcose bij een kaakoperatie. Anesthesie is eigenlijk een mooi woord voor verdoving. Het zorgt ervoor dat je de pijn tijdens de operatie niet voelt, omdat ze het hele lichaam verdoven waardoor het lijkt alsof je slaapt. Je bent echt even met je lichaam en geest weg. Deze vorm van narcose heet algehele anesthesie. Tijdens het gesprek met de anesthesioloog wordt je vaak gewogen en je bloeddruk wordt opgemeten. Er worden kleine conditie testjes gedaan en vragen gesteld over je gezondheid. Zo wordt er bepaald of je lichaam de narcose aankan en jij goed de operatie door kan komen.

Narcose bij een kaakoperatie.

Narcose bij een kaakoperatie tijdens de operatie

Op de dag van de operatie moet je nuchter zijn. Van de anesthesioloog of kaakchirurg krijg je een tijdstip door waarop je geopereerd wordt. Hoeveel uur van te voren je niet meer mag eten of drinken wordt dan ook aangegeven. Tijdens de operatie wordt je goed in de gaten gehouden. Je krijgt een klem om je vingers (let op dames geen nagellak opdoen!) zodat ze het zuurstofgehalte in je bloed kunnen meten, een slang in je neus, en je wordt in je hand geprikt zodat ze het infuus kunnen aansluiten met medicatie en de narcose stofjes erin. Daarnaast krijgt je plakkers op zodat het bewakingsapparaat onder andere je hartslag kan meten. Hier lees je uitgebreid mijn ervaringsverhaal en wat er tijdens de operatie allemaal op je afkomt. Ook staat erin omschreven hoe het is om te ontwaken uit de narcose.

Meer tips of trucs rondom een kaakoperatie?

Hou de blog in de gaten of bestel hier mijn boek. Ik vind het leuk als jij reacties achterlaat op de blog, Facebookpagina of groep. In de linkerzijde staat een balk waarmee jij je daar kunt aanmelden. Ook vind ik het gaaf als jij een recensie achterlaat als je mijn boek hebt besteld bij AKO, Bol.com of een van de andere grote boekhandels.

Reacties

reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: