Misselijk na kaakoperatie? Vermijd melkproducten!

Vlak na mijn kaakoperatie was ik erg misselijk. Helaas redde ik de wc net niet in het ziekenhuis, en gaf ik bloed over op de vloer. Gelukkig waren er lieve zusters die mij (en het braaksel) weer schoonmaakte. Geen prettige herinnering. Hier lees je terug hoe de operatie zelf is verlopen.

Misselijk door vanille vla

De dag na mijn operatie heb ik voor het eerst wat gegeten. Ik kreeg een bakje vanille vla van het ziekenhuis. Deze was wat dunner gemaakt met melk. Met een lepeltje lukte het niet om op te eten. Ik knoeide heel het bed onder omdat ik mijn mond niet ver genoeg open kreeg. Met een afgeknipt rietje lukte het wel om wat naar binnen te krijgen. Hier lees je tips over wat en hoe je kan eten na de operatie.

Na het eten van de vla was ik nog misselijker. Ik merkte al snel dat door in het begin na mijn kaakoperatie melkproducten te vermijden het misselijk zijn sneller overging. Melkproducten verslijmen de luchtwegen waardoor je een vies gevoel in je keel overhoudt wat bijdraagt aan je misselijk voelen. Het is daarom beter om deze te vermijden of te vervangen. Toen ik dit eenmaal door had was ik heel snel van het misselijke gevoel af!

Melkvervangers als oplossing

Gelukkig zijn er een hoop melkvervangers waardoor je toch makkelijk de eerste dagen na de operatie toch pap kunt maken, smoothies, en yoghurt of vla kunt eten. Denk aan soya producten, rijstmelk, havermelk, amandelmelk, kokosmelk etc. Door deze producten te gebruiken kan je toch gemakkelijk vloeibaar eten. En het is nog lekker ook! Probeer eens een smoothie uit van banaan, spinazie, havermoutvlokken, sinaasappelsap en soyayohurt! Jammie!

Misselijk na kaakoperatie? Vermijd melkproducten!

Meer tips en trucs?

Wil je meer lezen over wat je te wachten staat als je een kaakoperatie aangaat? Koop hier mijn boek. Blijf op de hoogte via de blogs. Laat je reactie achter. Of word lid van de Facebookgroep kaakoperatie tips en trucs. Ik help je graag! 🙂

Reacties

reacties

Een gedachte over “Misselijk na kaakoperatie? Vermijd melkproducten!”

 1. Fantastisch Goed Boek
  Erwin8014 Amsterdam – Noord / Oostzanerwerf 22 juni 2019
  Ik raad dit product aan
  Toegankelijk
  Praktisch
  Compleet
  Inspirerend
  Verrassend
  Toon alleen de eerste 3 punten
  Uitstekend en realistisch.
  Afzender Erwin Leeuwerink uit
  Amsterdam-Noord/Oostzanerwerf

  Vond je dit een nuttige review?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *