Kronen en implantaten: Mijn ervaring.

Vandaag was ik bij de tandarts om voor de tweede keer afdrukken te laten maken voor mijn kronen. De eerste keer heb ik afdrukken moeten laten maken zodat er een mal op maat kon worden gemaakt. In die mallen is vandaag een ander soort pasta gespoten dan alginaat. Ik weet niet de exacte naam ervan maar wel had het 5 minuten nodig om op te drogen.

Afdrukken voor kronen maken

Van de implantaten werd het beschermkapje afgehaald. In het implantaat werd een lange soort schroef bevestigd van 10 millimeter. Ik was nieuwsgierig waar die voor was dus heb ik het gevraagd. Ik begrijp dat deze nodig is om de richting te bepalen van de kroon. De implantaten en kronen zijn er in standaard maten die op elkaar passen. Maar via dat schroefje kunnen ze beter bepalen hoe ze de kroon optimaal kunnen bevestigen aan de fundering van het implantaat.

Van het schroefje in de implantaat werden er eerst foto´s gemaakt. Op mijn spalkje werd bijenwas geplakt zodat deze niet per ongeluk kapot zou gaan. Daarna mocht ik in de mallen happen. Het drogen duurde dus wel eventjes maar dat vond ik geen probleem. Goed door je neus blijven ademen is de truc totdat de pasta is uitgehard. Het enige wat een beetje vervelend aanvoelde was het weer lostrekken van de mallen. Deze zaten erg goed vast. Ik was bang dat mijn tanden mee zouden komen met de mal haha. Gelukkig is dat niet gebeurd.

Kleurbepaling

Om de juiste kleur van de kronen te bepalen zijn er staaltjes langs mijn tanden gehouden. A3 was voor mij de beste kleur. In deze kleur zullen mijn kronen worden gemaakt zodat ze niet te onderscheiden zijn van mijn echte tanden. De volgende afspraak zijn ze klaar en kunnen ze op de implantaten worden geschroefd.

kronen en implantaten plaatsen

Tips en trucs

Meer tips en trucs? Blijf op de hoogte via de blog. Stel je vragen via de Facebookgroep kaakoperatie tips en trucs, of laat een reactie onder deze blog achter! Hier kan jij mijn boek bestellen.

Reacties

reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *