Hyraxbeugel voor het oprekken van je bovenkaak

Een hyraxbeugel is een beugel met pootjes die met een soort cement aan je gehemelte wordt vastgeplakt. De pootjes met banden worden over je kiezen geschoven. Met een sleuteltje draai je na de kaakoperatie twee maal per dag de beugel aan. Hierdoor ontstaat er druk om de bovenkaak op te rekken. Als je iets verder naar beneden scrolt zie je een voorbeeld van hoe deze beugel eruit ziet in de mond. Hier lees je meer over de werking van de beugel.

Spleet tussen je voortanden.

Het ergste aan mijn kaakoperatietraject vond ik de spleet tussen mijn voortanden die werd veroorzaakt door de hyraxbeugel. Deze werd door het aandraaien steeds groter. Ik heb er drie maanden mee rond moeten lopen. Ik voelde mij net Goofy. De hyraxbeugel was een onmogelijk ding om mee te eten. Er bleef van alles achter steken waardoor ik mijn eten niet eens doorgeslikt kreeg. Ik zal de dag dat hij er in ging nooit vergeten. Hier lees je mijn blog van die dag terug.

hyraxbeugel
Geplaatste hyraxbeugel

Wat te eten met de hyraxbeugel in?

In het begin moest ik erg wennen aan dat onding. Ik was misselijk en ik wist niet goed wat ik dan wel kon eten zonder dat het vast bleef plakken. Goed kauwen met deze beugel lukte niet. Ik heb daarom veel gehad aan goed gevulde soepen, dikke pap, smoothies, wentelteefjes, vla, chocolademousse etc. Als er wel wat bleef steken onder de beugel moest ik dit goed schoonmaken met een ragertje. Een tandenborstel paste er niet onder.

Aandraaien van de beugel

Het lukte mij zelf niet om met een soort pinnetje in het gaatje van de hyraxbeugel te prikken. Het is de bedoeling dat je het pinnetje in het gaatje van de schroef steekt en dan een draaiende beweging naar achter maakt. Aangezien mijn eigen hand dan in de weg zat voor de spiegel moest mijn vriend de beugel voor mij aandraaien. Met een zaklampje scheen hij dan in mijn keel om het zo goed te kunnen zien. Het aandraaien was ongemakkelijk maar deed geen pijn.

Meer weten over het kaakoperatietraject? Koop hier mijn boek. Of laat een reactie achte onder deze blog.

Reacties

reacties

Een gedachte over “Hyraxbeugel voor het oprekken van je bovenkaak”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *