Cupido

Voor en na. Wat een verschil. Er waren maar liefst 10 schroeven en twee plaatjes voor nodig. Dat gaat leuk worden bij de douane wanneer ik een tripje naar het buitenland wil gaan maken. Ik vind het mega indrukwekkend wat ze hebben gedaan. Een vroege schot in de roos geleverd door Cupido (of in mijn geval door dokter Frankenstein en haar team).  Vandaag is het valentijn ofwel 14 februari 2018. Dag 9 na de operatie. Maandag ben ik naar dokter Frankenstein geweest en dinsdag naar Theo. Beiden zijn tevreden over de operatie. De hechtingen zijn uit mijn wangen verwijderd. 19 februari 2018 worden de hechtingen uit mijn tandvlees verwijderd, en heb ik ook een afspraak met de mondhygiëniste om de schade te bekijken van ruim een week mijn tanden poetsen met een spoelmiddeltje in plaats van tandenborstel.

De zwelling begint al wat af te nemen. De blauwe plekken beginnen ook kleiner te worden. Van dokter Frankenstein heb ik nieuwe elastieken gehad om mijn kaken op elkaar te houden. Deze elastieken zijn wat ruimer. Mijn kaak moet weer leren zichzelf te dragen. Eerst deden de elastieken dat. Ik voel dat mijn spieren er moeite mee hebben. Mijn kaak voelt heel zwaar aan.

Het fijne aan de nieuwe elastieken is dat mijn mond iets verder open kan. Daardoor kan ik nu voorzichtig mijn tanden poetsen met een baby tandenborstel met zachte haren. Daarnaast lukt het nu bijna om een theelepeltje te gebruiken in plaats van een rietje. Kauwen mag ik nog niet maar zachte hapjes doorslikken mag ik nu wel.

Ik heb vandaag twee broodjes op met smeerkaas geweekt in bouillon. Het voelt alsof ik schuurpapier doorslik. Maar het is zo lekker dat ik het er graag voor over heb. Vanavond ga ik een prakje maken van bloemkool, aardappelpuree, sperzieboontjes uit blik en veel jus. Ik heb er nu al zin in.

Omdat ik niet kan kauwen en omdat eten met een theelepeltje uren duurt heb ik een innovatief idee bedacht. Ik heb een slagroom-spuitzak besteld online zodat ik het eten kan knijpen in mijn mond. Dat gaat veel sneller! Het ziet er mega stom uit maar het werkt wel. Iedere keer als ik wat wil eten ben ik gewapend met een zakspiegeltje. Omdat ik knoei als een gek, en het niet voel als ik mors op mijn lippen en kin is dit een goed idee. Met een washandje voorkom ik dat mijn gezicht eruit gaat zien als vlaflip.

Alex en ik hebben voor de operatie al valentijn gevierd samen met een etentje. Toch heeft die lieverd een kaartje gestuurd naar mij. Ook heb ik weer een supermooie bos bloemen gehad van een lieve vriend en kaartjes van familie en vrienden. Met al die kaartjes en bloemen is het niet alleen vandaag valentijn maar de hele maand. Ik hou van jullie!

Reacties

reacties

4 gedachtes over “Cupido”

  1. Blijven die 10 schroeven en twee plaatjes levenslang in je lichaam zitten of worden die er ooit – als alles goed zit – weer uitgehaald? Mooi dat je langzamerhand weer wat meer dingen kan gaan eten. Goed dat er zoveel lieve mensen om je heen staan om je te steunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: