Ik had een overbeet: inmiddels heb ik mijn droom glimlach.

Vroeger werd ik weleens gepest met mijn overbeet. Mensen maakte grapjes over mijn centenbak of heksen kin. Op een latere leeftijd leerde ik mijn zogenaamde gebrek te accepteren. Als mensen niet verder konden zien dan slechts een kin die niet helemaal mooi stond dan waren ze mijn aandacht niet waard.

Wat gaf de doorslag voor de operatie?

Ik vond het altijd jammer dat ik geen perfecte glimlach had. Maar ik vond het niet nodig om mij hieraan te laten opereren. De media focust zich al genoeg op onrealistische idealen van schoonheid en ik wilde daar niet aan mee doen. Ik was goed genoeg zoals ik was. Totdat de tandarts aangaf dat mijn kaakgewrichten aan het slijten waren. Mijn ondertanden stonden in mijn gehemelte, deze beet ik kapot. Ik kreeg last van ademhalingsproblemen. Ik begon mij te beseffen dat mijn overbeet een medisch probleem werd. Ik koos voor mijn gezondheid en ging de confrontatie aan met mijn nieuwe gezicht. Hier lees je hoe ik tot dat punt kwam. Immers is niets zo belangrijk als je eigen gezondheid of je nou tevreden bent met je uiterlijk of niet!

Voor en na. Zie hier het verschil.

Foto voor de overbeet
Foto voor de kaakoperatie
Overbeet verholpen na de kaakoperatie
Foto na de kaakoperatie

Perfecte kin en glimlach. Geen overbeet meer.

Ik heb geen spijt gehad van mijn operaties. Ik heb twee kaakoperaties ondergaan en een kincorrectie. Het was niet makkelijk maar wel nodig. Mijn zelfvertrouwen liep een enorme deuk op door de gehele constructie rondom en aan mijn gezicht. Maar teruggekrabbeld heb ik nooit. Ik vond het belangrijk om door te zetten met als bijkomend voordeel nu dan toch echt een prachtige kin en glimlach (al zeg ik het zelf). Ik besloot van mijn nood een deugd te maken en van een moeilijke periode in mijn leven iets te maken waar ik met trots op terug kon kijken. Ik begon deze blog en schreef een boek. Inmiddels heb ik meerdere mensen kunnen helpen om te kiezen voor hun gezondheid en voor een mooi gebit! Meer lezen? Hier kan je mijn boek Lachen is het beste medicijn- dagboek van een kaakoperatie aanschaffen.

Reacties

reacties

2 gedachtes over “Ik had een overbeet: inmiddels heb ik mijn droom glimlach.”

  1. Wat goed dat je hebt doorgezet. Vooral met die operaties lijkt dat me erg lastig. Ik ben zelf ook al iets ouder en krijg een beugel op latere leeftijd, ook voor een overbeet. Erg spannend, maar als ik jou verhaal lees dan weet ik zeker dat ik ook kan doorzetten!

    1. Bedankt voor je reactie Maria. Het is even een drempel waar je over heen moet maar ik weet zeker dat jij dit ook kan! Fijn dat mijn verhaal je het gevoel hebt gegeven dat je kan doorzetten. Heel veel succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.