Een nieuw begin

Ik kan niet zeggen dat dit mijn favoriete seizoen is. Ik geef toch echt de voorkeur aan de zomer. Toch heeft het wel wat. Blaadjes die van de bomen vallen. Winterse gezelligheid onder een dekentje met een kop thee in de hand. Eigenlijk zijn alle seizoenen mooi. Het is een herhaling  van iets wat zo bekend is, maar toch iedere keer een nieuwe entree maakt in onze omgeving.

Het is bijna december. Ik ben dol op kerst. De sfeer van de lampjes, de geur van de kerstboom. Het samenzijn en ook het denken aan familie, vrienden en kennissen. Kerstmis geeft een gevoel van saamhorigheid. De mensen lijken net iets blijer en opener naar elkaar toe (vind je het gek met zo´n kerstpakket en dertiende maand). Tevens is er de kans om alweer na te gaan denken over goede voornemens voor in het nieuwe jaar. Het is voor velen de kans op te beginnen met een schone lei. Een nieuw begin.

Gister zijn de hechtingen uit de wond gehaald door Bob en zijn assistente met de vrolijkste bloemen Crocs. ´´Ontspant u zich maar, het kan even gemeen en scherp aanvoelen´´. Kanonnen!! Dat was zeer zwak uitgedrukt. En ik dacht nog wel dat een assistente met zulke slippers niet in staat kon zijn tot marteling. De verse smaak van bloed in je mond. Het gevoel alsof iemand een scheermes in je tandvlees zet. Het geluid van de schaar. Het lostrekken van de draadjes in mijn mond. Brrr krijg er nog rillingen van. Psycho de film was er niets bij.

Een bezoek aan Theo kon uiteraard niet ontbreken. Bob bemoeit zich enkel met de heling van het bot. Theo bemoeit zich met de ontstane kaakruimte door het oprekken met de Spin. Volgens Theo begint de ontstane ruimte er goed uit te zien. Nog 6 keer draaien en we zijn klaar met oprekken! Daarna volgt een periode van 3 maanden rust. Zo kan het bot weer dichtgroeien en kunnen de voortanden zich weer terug bewegen in hun natuurlijke positie. De spin dient als ondersteunende mitella in deze 3 komende maanden. Dat is superfijn nieuws! Zonder de hechtingen voel ik nu voor het eerst hoe los mijn gehemelte zit. Ik voel mijn gehemelte-bot branden en nu ook schuiven bij het eten en aandraaien. Wat ik echt heel erg naar en eng vind. Dus ik zou blij zijn vrijdagochtend als we klaar zijn met oprekken en ik even tot rust mag komen.

Gelukkig heb ik vandaag ondanks alle ellende mijn nieuwe begin kunnen maken. Ik ben weer aan het werk gegaan. Ondanks dat ik dit ontzettend spannend vond vanwege de pijn, mijn opgerekte gek uitziende kaak en het duffe gevoel heb ik er geen spijt van gehad. Ik ga morgen weer! Mijn bureau was versierd. Mijn collega´s heb ik flink gemist. Ik heb mij geen moment geschaamd. Ik kan er mezelf zijn en je wordt er in je waarde gelaten. Sterker nog ik word er behandeld alsof ik nooit ben weg geweest, met knuffels en hoe gaat het met je´s?.

Daarnaast heb ik mijn hele kledingkast uitgeruimd (een zak vol dingen die ik niet meer aan wil!). Voortaan draag ik alleen nog dingen waar ik mij mooi en goed in/bij voel. Ik heb het dan over kleding waarin ik mij blij voel. Dat betekend dus in mijn geval; ruimte voor meer jurkjes! De nieuwe Aliexpress/Succubus en Miss Vintage collectie is al onderweg naar ons huisje om de lege plekken in mijn kast op te vullen.

Ik heb mezelf weer weten te herpakken en maak een nieuwe start. Als dat geen mooi nieuw begin is weet ik het ook niet meer.

Reacties

reacties

2 gedachtes over “Een nieuw begin”

  1. Gefeliciteerd met je vorderingen! En met zulke collega’s. En ook (nog reagerend op je vorige verhaal) met die dappere Alexander die je zo helpt door dat nare maar noodzakelijke aandraaien voor zijn rekening te nemen. Je hebt al veel van de nare dingen achter je liggen. Ik vind het nog steeds heel bijzonder dat je dit allemaal deelt. En hoe. 

    1. Ja wat een lieverd is die verloofde van mij he 🙂 Topman! 🙂 En mijn collega´s zijn ook geweldige mensen. Ik hoop binnenkort te zeggen dat ik weer (vast) kan eten 🙂 Bedankt voor je lieve reacties en steun Carien! Groetjes aan Victor en de kids.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.