Realisatie januari

Over en uit met een boem en een knal. Zo snel kunnen de feestdagen voorbij zijn en is het nieuwe jaar al weer begonnen. Na alle fijne dagen is het weer tijd om met beiden voeten op de grond te staan en te staren in wat ik noem realisatie januari. Januari is de maand die vernoemd is naar Janus, de Romeinse god van het begin en het einde. Januari voelt eerder als het begin van het einde.

Een nieuw jaar, die had moeten komen met een schone lei is niet helemaal voor mij weggelegd. Want project X gaat ook in 2018 vrolijk verder en de eerste weken van januari staan vol met ziekenhuis en orthodontie afspraken om mijn gebit operatie-klaar te maken voor 5 februari. Hoe ik terugkijk naar 2017? Wel het was het jaar waarin het woord kaakverbreding hoog scoorde. Goede voornemens voor 2018? Eerder contact opnemen met mijn orthodontist als ik merk dat er iets niet pluis is.

Afgelopen vrijdag merkte ik dat het staaldraad van mijn beugel niet meer in een van de slotjes zat. In paniek belde ik de praktijk op om vervolgens een voicemail aan te horen die vrolijk verkondigde dat vanwege de kerstvakantie de praktijk helaas gesloten was.  Indien dringend kon ik wel de nooddienst bellen, wat ik best spannend vond om te doen want was dit een noodgeval? Ik heb het toch maar gedaan want het zat mij niet lekker. Het advies was om het staaldraad dat in mijn wang prikte zelf door te knippen met een nagelschaartje. Doodeng en ik kwam er niet doorheen. Uiteindelijk met een pincet het ijzerdraadje in plaats van in op het slotje weten te leggen en er een bolletje wax op geplakt om zo toch maar het weekend door te komen.

Vandaag moest ik sowieso al bij Theo zijn voor een lekker gipsen hapje. Donderdag is mijn gipsen replica van mijn gebit voldoende gedroogd, en vrijdag mag ik hem inleveren bij dokter Frankenstein voor de laatste metingen. Enkel was er een probleempje omdat het staaldraad was verbogen en had losgelaten is een van mijn kiezen zodanig verkeerd gaan staan dat het staaldraad, wat nodig is voor de operatie niet meer terug paste in de slotjes. Waarom was ik niet eerder gekomen met dit probleem? Mhm voortaan toch maar eerder de noodlijn bellen dan wat ik nu heb gedaan. Theo heeft een ander soort draad geplaatst dat binnen een week ervoor moet zorgen dat die kies weer recht staat. Dit zodat het operatie staaldraad weer past in de slotjes. Wat een ellende. Door al het duwen met dat staaldraad om het te laten passen en het besef dat de operatie nu wel heel dichtbij komt heb ik echt even een mental breakdown. Misselijkheid en migraine door de stress of toch door een opkomend griepje nemen momenteel bezit van mij. Ik hoop zo dat de operatie 5 februari toch kan doorgaan.

Vrijdag eerst maar eens naar het ziekenhuis en maandag weer naar Theo in de hoop dat het goede soort staaldraad weer past. Realisatie januari is begonnen!

Reacties

reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *