Naar de sauna na een kaakoperatie

Hoelang moet ik wachten na de kaakoperatie om weer naar de sauna te gaan?

Dit is helemaal afhankelijk van de ingreep die je hebt gehad. Na mijn bovenkaak verbreding mocht ik bijvoorbeeld gewoon douchen. Dit was een minder zware operatie. Na mijn osteotomie van de onderkaak en mijn kincorrectie mocht ik een week lang niet eens douchen. De kinpleister mocht niet nat worden. Ook was de operatie heviger, door de warmte kon de wond weer gaan bloeden. De wond kon in de sauna ook makkelijk geïnfecteerd raken door de hoeveelheid bacteriën daar. Mijn advies is daarom raadpleeg in alle gevallen eerst je behandelende arts voordat je op eigen houtje boekt voor de sauna! Het duurde bij mij ongeveer een maand voordat ik weer fulltime kon werken. In het begin kostte dat al veel inspanning. De herstelperiode na een kaakoperatie is ongeveer 6 weken.

Naar de sauna na een kaakoperatie

Heerlijk een dagje naar de sauna. Lekker ontspannen. Na de kaakoperatie lijkt het een ideale optie om wat bij te komen. Toch moet je goed opletten na een ingreep. Door de hoeveelheid narcose die nog in je bloed zit kan je eerder duizelig worden, hoofdpijn krijgen en misselijk worden. Let goed op wat je lichaam je aangeeft, mocht je deze klachten voelen opkomen stap altijd de cabine uit en waarschuw een personeelslid. Koel wat af met een dompelbad of drink een flesje water. Je lichaam moet nog herstellen en heeft een flinke klap te verduren gehad. Ga een opgieting uit de weg. Bouw langzaam de temperatuur op, ga niet direct in de heetste cabines zitten. Neem de eerste keer als je gaat een vriend of vriendin mee.

Meer tips en trucs rondom een kaakoperatie zoals de eerste stap in het traject? Blijf op de hoogte middels deze blog of bestel hier mijn boek Lachen is het beste medicijn- dagboek van een kaakoperatiepatiënte. Staat jouw vraag er niet tussen? Laat het mij weten via een bericht op de kaakoperatie tips en trucs Facebook of onder deze blog en dan behandel ik het alsnog.

Reacties

reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: