Kunnen zenuwen geraakt worden tijdens de kaakoperatie?

Ik krijg vaak de vraag of het gevoel in de zenuwen wel terugkomt na een kaakoperatie. Om de kaken te verkorten of te verlengen moet er dicht langs de zenuwen gesneden worden. De kans is vrijwel zeker dat hierdoor de zenuwen geraakt worden wat het gevoel in je gezicht kan aantasten.

Hier kan je lezen hoe dit kan aanvoelen na een kaakoperatie. Het voelt in het begin vreemd om je eigen vingers niet eens te voelen op je huid, maar het went snel. Wel is het lastig met warme dranken en eten.

Kunnen zenuwen geraakt worden

Tot twee jaar na de operatie kunnen de zenuwen weer aangroeien waardoor het gevoel terug kan komen. Als er na twee jaar nog steeds een doof gevoel is, dan kan het zijn dat dit niet meer zal genezen.

Bij mij duurde het een tijdje voordat er weer gevoel zat in mijn zenuwen. Het gevoel kwan langzaam terug. Eerst door kleine pijnscheutjes en steken die ik begon te voelen. Later doordat mijn huid heftiger begon te reageren op kou en warmte. Inmiddels heb ik nog steeds wat minder gevoel op mijn kin aan de linkerzijde. Dit went, ik heb er geen last meer van.

Mocht je twijfelen over een kaakoperatie omdat je bang bent het gevoel in je zenuwen kwijt te raken, bedenk dat dat je zenuwen en kaakgewrichten juist gaan slijten als je het niet doet. Hoe langer je wacht hoe groter de kans wordt dat je op een dag niet meer zal kunnen eten zonder pijn. Als je dat vergelijkt met iets minder gevoel ergens in je gezicht dan valt het plots mee, toch? 🙂

Ik zou zeggen twijfel niet, voor je gezondheid is een kaakoperatie heel belangrijk! En esthetisch staat het natuurlijk ook veel mooier als je tanden goed op elkaar aansluiten.

Meer weten over een kaakoperatie en de gevolgen? Klik hier op mijn boek te bestellen.

Reacties

reacties

Een gedachte over “Kunnen zenuwen geraakt worden tijdens de kaakoperatie?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.