Tanden bleken bij de zonnebank of toch maar de tandarts?

Zie je wel eens van die spotgoedkope aanbiedingen bij de zonnebank om je tanden te laten bleken? Zeer verleidelijk is het wel maar beschadigd dat niet je glazuur? Ik vroeg het aan de mondhygiëniste en kreeg een fijn antwoord dat ik in deze blog graag met jullie wil delen.

Parel witte glimlach

Nu ik eindelijk mijn kaarsrechte glimlach heb na mijn kaakoperatie zou ik daar graag mee willen pronken. Tanden bleken voor een parelwitte glimlach, ik denk er al een tijd over na. Mijn voortand heeft een wortelkanaalbehandeling gehad waardoor deze wat grijzer is uitgeslagen en ik stoor mij hieraan. De tandarts heeft echter laten weten dat omdat de tand dood is deze enkel nog van binnenuit kan worden gebleekt. Mijn spalkje zou eraf moeten. Dan moeten ze twee keer bleekspul in de tand pompen, met als risico dat er overgebleven wortelresten gaan ontsteken. Wat dus nog een wortelkanaalbehandeling zou betekenen, en dan moet er nog een wit plaatje overheen worden gezet. Omdat dat de enige manier is waarop het resultaat blijvend is. Een tand die dood is blijft anders weer langzaam vergrijzen ondanks dat je deze bleekt. En er is een maximum aan hoe vaak je een tand van binnenuit kunt bleken. Niet echt positief nieuws voor mij dus. Daarnaast moet het spalkje er dan ook weer worden opgezet. Een heel duur en vermoeiend grapje dus.

Ik heb daarom besloten dat ik het er even bij laat. Als ik mijn tanden nu laat bleken zou dat alleen maar een groter contrast geven tussen die ene vergrijsde voortand en de rest van mijn gebit.

Toch heb ik voor jullie nagevraagd wat de beste manier is om tanden te bleken die wel gewoon gezond zijn.

Tanden bleken

De enige manier om je tanden te bleken is met waterstofperoxide of carbamideperoxide. Heb ik mij laten vertellen. Zonder dat bleken je tanden niet. Deze ‘peroxides’ mogen alleen door de tandarts gebruikt worden met hogere percentages. En daar ziet de mondhygiëniste de mooiste resultaten van. Bij andere salons mogen ze alleen minder dan 1% waterstofperoxide gebruiken. Slecht is dat niet. Mits ze niet met zuren aan de slag gaan want dat beschadigd dus je glazuur. Echter bij de tandarts kun je bleekmalletjes maken die precies op jouw gebit afgestemd zijn. Moet je nog wel een keertje alginaat happen om deze mallen op maat te maken.

Meer tips en trucs? Bestel hier mijn boek. Of word lid van onze Facebookpagina. Zie de linkerzijbalk van het menu om je aan te melden. Kom daar ook in contact met lotgenoten.

Tanden bleken

Reacties

reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *