Vergoeding kaakoperatie vanuit de verzekering.

Hoe maak ik aanspraak op een vergoeding kaakoperatie vanuit mijn verzekering? Regelmatig krijg ik via een persoonlijk berichtje hier vragen over. Zoals jullie wellicht weten heb ik een grote discussie moeten voeren met Ditzo om alles vergoed te krijgen. Ze hadden eerst de operatie toegezegd en vlak voor de operatie wezen ze het toch plots weer af. Heel vervelend allemaal. Ik heb zelfs een klacht moeten indienen bij de geschillencommissie om mijn gelijk te behalen. Nieuwsgierig hoe ik dat deed? Klik hier.

Vergoeding kaakoperatie. Verzamel bewijsstukken voor je verzekeraar.

Mijn gebitsafdrukken voor de kaakchirurg

Verzamel bewijsstukken!

Om de vergoeding kaakoperatie vanuit de verzekering eventueel te kunnen krijgen moet er worden aangetoond dat je een kaakoperatie nodig hebt vanwege medische problemen in plaatst van esthetische. Jouw orthodontist kan hierbij helpen door de vergoeding voor je aan te vragen bij de verzekering. Mijn ondertanden stonden in mijn gehemelte.Bij het eten kauwde ik mijn gehemelte regelmatig kapot. Het helpt om zoveel mogelijk bewijsmateriaal te verzamelen (maak foto´s) en laat gebitsafdrukken maken die aantonen wat het probleem is.

Iedere verzekeraar gaat anders om met een aanvraag. Eigenlijk is dit erg afhankelijk van jouw verzekering (aanvullend pakket voor tandheelkunde of niet, algemene voorwaarden basisverzekering, eigen risico, vergoeding bijzondere tandheelkunde etc.) en ook van je leeftijd.

Boven de 18 jaar is het moeilijker om een vergoeding kaakoperatie te krijgen.

Boven de 18 jaar is het lastiger om de kosten van de beugel vergoed te krijgen. Ik hoor vaak dat enkel de operatie vergoed wordt en niet het gehele beugeltraject. Omdat je uitgegroeid moet zijn voor de operatie behandelen ze patiënten juist vaak pas vanaf 18 jaar oud. Het valt daarom aan te raden om vanaf 17 jaar alvast te starten met het beugeltraject zodat een deel wel vergoed wordt vanuit de basisverzekering. Hier lees je meer over welke verzekeraar uitzonderlijke gevallen vergoed.

Meer tips? Volg de blog of koop hier mijn boek: Lachen is het beste medicijn-dagboek van een kaakoperatiepatiënte.

Reacties

reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: